• nl
  • en
  • fr

Service

Op zoek naar de ultieme klantreis?

Hoe kunnen wij u helpen

Call- en contactcenters zijn vandaag niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Daarom bestudeert u bij de opzet van uw communicatiestrategie de tactische call- en contactcenter mogelijkheden voor uw bedrijf. U zoekt immers conceptuele en technische tools met een hoge toegevoegde waarde en u stelt zich ook de vraag of de implementatie van deze call- en contactcenter toepassingen u de juiste meerwaarde kan geven.

 

Hierbij laat u zich het best begeleiden door een leverancierspartner met strategische, tactische en technologische inzichten in dit vakdomein.

SEBECO streeft ernaar om met een juiste visie en strategie uw interne en externe klanten te verwennen. SEBECO onderscheidt zich door arbeidsinnovatie te combineren met verschillende kennisgebieden zoals in- en outbound calls (televerkoop en helpdesk), consultancy, training, coaching, business process intelligence en klantinteractie. Deze klantenfocus vereist een geïntegreerde organisatie van de verschillende contactkanalen zoals persoonlijk contact, telefoon, chat, e-mail, web en sms. SEBECO biedt u graag een geïntegreerd communicatieplatform aan van live agents, stemcomputers met automatic speech recognition, text-to-speech en internet in combinatie met SMS, call-me-through en call-me-back mogelijkheden.

Strategie & consultancy

Wij helpen om de behoeften van uw klanten te analyseren. Eén van de basiselementen is het gedrag van uw klanten die wij via telefonische en online enquêtes achterhalen. Op die manier ontwikkelen wij mee uw direct response promotieacties via radio, tv, internet en geschreven pers.

Merkbekendheid

Elk contact met de klant is een opportuniteit voor uw merkbekendheid uit te bouwen. Wij helpen uw leads te genereren om uw verkoop te stimuleren.

Televerkoop (outbound)

Uw product of dienst in the picture dankzij onze overtuigende televerkopers. Wij helpen u bovendien een verkoopsondersteunende campagne op te zetten met telefonische afspraakplanning voor uw verkopers.

Helpdesk (inbound)

Bij een overflow van uw eigen call center, helpen wij u graag uit de nood.

Database

Wij updaten nauwgezet uw business-to-business of business-to-consumer databases.

Minnelijke invordering

Wij kunnen de schulden van uw klanten opvolgen en helpen innen, nooit meer kopzorgen door wanbetalers.

Klantinteractie

Wij ondersteunen projecten en faciliteren innovatie van processen, systemen, werplekken en mens.

Arbeidsinnovatie

Wij helpen uw arbeidsinrichting vanuit een ander perspectief te bekijken. Bovendien zijn wij gespecialiseerd in change management.

Coaching

SEBECO is een door de Vlaamse Overheid erkend innovatie- en organisatieadviseur en recruteringsagentschap (VG 720/B) voor contactcenter agenten, (zorg)helpdeskoperatoren, supervisors en managementprofielen. Wij zetten sterk in op de ontwikkeling van kerncompetenties.