Historiek

Aangemoedigd door een voortdurende belangstelling vanuit het bedrijfsleven voor de innoverende telemarketingtechniek is in 1987 een organisatie van telemarketingspecialisten ontstaan onder de naam SEBECO.

De locatie die werd gekozen is de voormalige Trefil – Arbed site, gelegen in het hart van de 19de eeuwse arbeidersbuurt in GENTBRUGGE. De buurt zelf was vragende partij om de sinds 1993 verlaten site een nieuwe en zinvolle bestemming te geven. Dankzij de talrijke inspanningen van de stad GENT gekoppeld aan de tomeloze inzet van SEBECO werd het ook mogelijk de wensen van de buurt daadwerkelijk te realiseren. Het hoeft nauwelijks betoog dat dit de werkgelegenheid en de heropleving van de regio ten goede komt.

SEBECO is het kwaliteitslabel dat jou een volwaardige SErvice, BEgeleiding en COmmunicatie garandeert en omnichannel werkt vanuit een totale artificieel intelligente marketingstrategie of tim strategie.

sebeco gebouw

Het SEBECO CENTER, gevestigd op de voormalige Trefil – Arbed site, gelegen in het hart van de 19de eeuwse arbeidersbuurt in GENTBRUGGE.

Visie en strategie

Een langdurige win-win situatie…

Al sinds de oprichting draagt SEBECO klantenmanagement hoog in het vaandel. Jouw behoeften zijn ons uitgangspunt. Daarom luisteren we aandachtig naar jouw verhaal, jouw vragen en jouw wensen. Dit stelt ons in staat om een passend antwoord te formuleren. Een goede verstandhouding is de basis van een gezonde zakenrelatie en daarom besteden we de “juiste” tijd aan elke klant. Een klantencontract heeft voor SEBECO pas echt waarde als het contract voor jou meer waarde creëert dan waarvoor je ons betaalt. Bij het uitvoeren van jouw klantencontract besteden we alle aandacht aan de gedefinieerde doelstellingen en de toegevoegde waarde van uw project. Hiermee bewijst SEBECO hoe waardevol jouw project is. Bijgevolg zal je ook het rendement op uw investering duidelijk voelen.
Op deze manier blijven we ook trouw aan onze basisopdracht: van elk contact met SEBECO een positieve belevenis maken, zodat al onze klanten tevreden zijn. Deze customer equity visie moet ons helpen om optimale klantentevredenheid te genereren. Op termijn willen wij die relatie dan ombouwen tot een volwaardig business ecosysteem, wat uiteindelijk resulteert in een langdurige win-win situatie voor beide partijen.

Interne en externe klantenwaarde staan voorop

De strategie van SEBECO is gebaseerd op drie essentiële pijlers. Elke pijler heeft een dubbel fundament: een moderne onderneming besteedt immers zowel aandacht aan haar externe klanten, als aan haar interne klanten – de eigen medewerkers.


Productinnovatie gekoppeld aan continue opleiding

SEBECO maakt zich sterk om jou als externe klant voortdurend technologische innovaties aan te bieden. De technologische marktevoluties vullen we dan aan met vernieuwende inzichten die onze medewerkers als interne klanten opdoen tijdens specifieke opleidingen en congressen. Zo kan je meegenieten van de nieuwste spitstechnologieën en implementatiemethoden.


Optimale productie gekoppeld aan een stimulerende omgeving

De productie bij SEBECO is gericht op een gezonde prijs/kwaliteit verhouding. We zijn er immers van overtuigd dat onze externe klanten potentiële business partners zijn. Uiteraard vergeten we ook onze eigen medewerkers niet: jou een optimale productie garanderen is pas mogelijk indien de interne omgeving als een stimulans wordt ervaren.


Doelgerichte kwaliteit gekoppeld aan sturende coaching

Deze kwaliteitsmissie is gebaseerd op uitgebreide kennis, betrouwbare netwerken en empathie tussen alle competence centers. Door de SEBECO medewerkers individueel te coachen, trachten we bovendien hun persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Die persoonlijke groei van onze medewerkers garandeert jou kwaliteit op maat.

Welke technologieën gebruikt SEBECO CENTER?

SEBECO CALL & CONTACT CENTER werkt met de nieuwste technologieën, wat ons toelaat om spraakmakende resultaten te boeken. Zo wordt er onder andere gewerkt met:

  • Interactive voice response (IVR)
  • Voice over IP (VoIP)
  • Artificiële intelligentie (AI)
  • Automatic call distributor (ACD)
  • Preview, progressive en predictive dialers
  • Scripting tools
  • Text-to-Speech applications
  • Monitoring en workflow management
  • Datawarehousing

Interview met Ingrid Walry (CEO)

Wie ben ik, wat heb ik bereikt en waar ga ik naar toe met mijn verhaal?
SEBECO zag het levenslicht in 1987. Dankzij mijn korte loopbaan in het onderwijs, wist ik drie decennia geleden al dat ik een roeping had. Mensen mobiliseren, leiden (met de lange ‘ij’ en de korte ‘ei’), coachen en opleiden is mijn DNA. Van het SEBECO verhaal heb ik een succes gemaakt. Getuige hiervan zijn mijn vele publieksoptredens voor de media en mijn erkenningen en awards als Trends gazelle en de European Business awards. Ik heb dit allemaal te danken aan mijn trouwe klanten, mijn medewerkers, mijn Raad van Bestuur en vooral aan mijn gezin. Diegenen die mijn echtgenoot kennen, weten dat wij de ‘Nicole en Hugo’ van de businesswereld zijn. Wij zijn elk uniek in ons eigen bedrijf. Vandaag hebben wij het geluk om onze 2 dochters aan boord te hebben. Isabel werkt als accountant samen met Marc en Evelien werkt samen met mij als Customer Engagement Officer.

Wat vinden wij belangrijk bij SEBECO?
Als team vinden wij het belangrijk elke dag onze maatschappelijke en economische opdrachten te vervullen en ons geluksgevoel te delen met de mensen rondom ons. Ik ben er trots op: ik voel mij een gelukkige CEO, leider, werkgever, mama, echtgenote en vriendin en heb een fantastische echtgenoot die ook op zijn domein vele erkenningen heeft verdiend o.a. als Nationaal Voorzitter van de rechters in Ondernemingszaken.

Hoe is SEBECO het bedrijf geworden dat het vandaag is?
Mijn eerste grote klantoptreden ging door in 1987 in de Gentse Flanders Expo gebouwen en dit vanuit het initiatief van de toenmalige Kamer van Koophandel Gent. Toen bestond de telex nog, was de fax in opgang en was er van internet geen sprake. Met de telefoon en de telefoonboek in de hand heeft mijn bedrijf het levenslicht gezien. Bij de oprichting van mijn bedrijf bestond er nog geen nacebelcode voor de activiteiten van telemarketing en marktonderzoek. 32 jaar later en anno 2020 is SEBECO een end-to-end dienstverlener op het snijvlak van innovatie en de narratieve organisatie inrichting en uitvoering van klantprocessen. Naast haar rol als outsourcer en cosourcer is SEBECO een erkend opleidingsinstituut , een recruteringsagentschap en een organisatie-expert voor die processen waarbij klantervaring en privacybeleving centraal staan.  

Waar ben ik het meest trots over en gelukkig om? 
(1) Omdat leiderschap een gave is, ben ik van bij de start van mijn bedrijf uitgegaan van een duidelijke visie en een innovatieve strategie. 
(2) Zo ben ik de enige in de markt die eigenaar is van haar eigen bedrijf en 
(3) heb ik de voorbije 32 jaar een enorme bijdrage geleverd aan de tewerkstelling en toegevoegde waarde voor de Gentse Economi.
(4) Een van mijn bijzondere prestaties dateren uit de periode 2000-2002. Toen heb ik voor France Telecom in de Gentbrugge II site een call en contact center hotel ingericht in de vroegere Arbed gebouwen en heeft dit voor Gent een onmiddellijke tewerkstelling opgeleverd van om en bij de 300 kenniswerkers. 
(5) Kort na de opening van dit prestigieuze call en contact center hotel zijn deze projecten Europees door France Telecom afgestoten en heb ik de unieke kans gekregen om de Site van 5000 m² over te nemen. 
(6) Dankzij de unieke state-of the art infrastructuur van het gebouw heeft SEBECO sedert 2003 vooral innovatieve bedrijven aangetrokken.

Zo behoren bijvoorbeeld ROULARTA, P&G en 3M reeds 32 jaar tot mijn trouwe klanten. Ook voor bedrijven als UZ Gent, Smals, Rijksdienst voor de Sociale Zekerheid, Belgische distributiedienst, IBM, Johnson en Johnson maak ik reeds jaren het verschil. 
Mijn vaardigheden als leider zijn doordrongen van mijn zin voor inspiratie en mijn kracht om te overtuigen. Als werkgever heb ik steeds gezocht naar de juiste wisselwerking tussen technologische en sociale innovatie. Dit thema van ‘sociale en arbeidsorganisatorische innovatie’ in combinatie met digitalisering zit mij in het bloed en heeft mij reeds 4 boeken laten schrijven. Omdat boeken schrijven mij vleugels geeft en gelukkig maakt, publiceer ik mijn 5° boek in maart 2021.