Over ons

Sense of innovation
Visie - Innovatie - Uitdaging

Ontdek SEBECO

Sebeco call- en contactcenter bestaat meer dan 30 jaar. Dankzij omnichannel televerkoop, helpdesk en innovatieve zorgprojecten blijven wij op de kaart staan. Onze favoriete uitdaging? Uw klanten een unieke klantreis te laten beleven.

Storrytelling

Uw verhaal staat centraal.

Kanalen

Gedeelde inzichten over hoe u uw klant best bereikt.

Persoonlijk

Via telefoon of via klavier, steeds de persoonlijke touch.

Vertrouwen

Meer dan 30 jaar ervaring en passie.

Over Ingrid

Overal waar Ingrid komt, ontpopt zij zich tot pleitbezorger van innovatie in organisaties en het ondernemingsleven: in werkgeversorganisaties, in competentiepolen van de overheid, in het lokale ondernemersleven, in scholen en in innovatiemiddens.

Zij verkondigt enthousiast en met veel gevoel voor humor haar “blijde boodschap”. Zij stimuleert organisaties om het sociaal innovatievermogen van uw interne klanten of medewerkers te ontwikkelen. Op die manier gaat u de slimme dialoog tussen de interne en externe klant aan. Zo bevordert u kennistoepassing, teamwerk en communicatie binnen uw organisatie en leert uw organisatie netwerken.

Innovatie, een passie

De voorbije 15 jaar voert Ingrid als gecertificeerd innovatiemanager, gecertificeerd senior consultant innovatieve arbeidsorganisaties en auteur van 3 boeken onderzoek. Haar focus ligt op sociale innovatie, werkplekinnovatie, organisatie-inrichting, loopbaanontwikkeling, persoonlijkheid en het stimuleren van onderlinge communicatie en teamwerk.

 

Daarnaast is Ingrid oprichtingsvoorzitter en bestuurder van het Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen, bestuurder van Flanders Synergy en bestuurder van VOKA. Ze neemt ook deel aan tal van Vlaamse en internationale netwerken (NWOW) die actief zijn in onderzoek en ontwikkeling op het vlak van werkplekinnovatie.

Wilt u SEBECO leren kennen? Download gratis onze info brochure

[wpdm_package id=’3217′]