4 voordelen bij de outsourcing van uw call- of contactcenter

Steeds meer Belgische organisaties kiezen ervoor om hun klantcontact uit te besteden aan call- en contactcenters. Er zijn dan ook talloze voordelen verbonden aan de outsourcing van uw eigen omnichannel klantenservice.

Door de gespecialiseerde aanpak en de high-tech infrastructuur levert een call- en contactcenter een kwalitatieve service aan uw klanten. Daarnaast biedt een call- en contactcenter vaak een brede waaier aan diensten, van helpdesk tot marktonderzoek en televerkoop.

De voordelen van de outsourcing van uw call- of contactcenteractiviteiten uiten zich op vier niveaus: strategisch, sociaal, operationeel en economisch. Deze vier niveaus hebben ook een cruciale invloed op elkaar, waardoor ze onlosmakelijk verboden zijn bij de werking van uw organisatie.

 

1. Meer focus op uw strategie

De outsourcing van uw callcenter activiteiten laat toe dat u meer middelen vrijmaakt voor uw hoofdactiviteit. De focus op de strategie vergroot door een deel van de operationele werking uit te besteden. Hierdoor creëert u meer tijd voor belangrijke strategische beslissingen, die het heden en de toekomst van uw organisatie bepalen.

Daarnaast zorgt de outsourcing van uw call center voor een grotere transparantie en voorspelbaarheid van de financiën. Hierdoor is het voor uw organisatie makkelijker om besparingen door te voeren.

 

2. Zekerheid op sociaal niveau

Sociale onrust wordt uitgesloten wanneer u kiest voor outsourcing. Alle benodigde teamleden zijn namelijk al aanwezig: teamleiders, quality stewards, first aid agents en agents. Hierdoor wordt de kwaliteit van de uitvoering van het klantcontact gegarandeerd en geoptimaliseerd. Deze last valt niet langer op de schouders van uw werknemers.

Een gespecialiseerd call- en contactcenter kan makkelijker opschalen wanneer er zich een snelle groei voordoet binnen uw organisatie. Hierbij vermijdt u dat u uw eigen personeel zou verbanden, indien zij niet kunnen volgen met deze (soms onverwachte) veranderingen.

 

3. Flexibiliteit op operationeel niveau

Wanneer u zou beslissen om een uw callcenter te laten runnen door een extern bedrijf, zal u meer flexibiliteit hebben inzake mensen en technologie. Voor de externe partij zal opschalen tijdens piekmomenten ook makkelijker zijn. Het opleiden van nieuwe mensen gaat efficiënter vanwege de nodige ervaring die al aanwezig. Daarnaast is de vereiste en hoogtechnologische IT-infrastructuur al voorzien.

Op deze manier is de continuïteit van uw klantenservice verzekert. Daarnaast blijft de kwaliteit, consistentie en snelheid steeds gegarandeerd. Deze elementen zijn de sleutel tot een optimale klantentevredenheid. De werknemers in uw organisatie hoeven zich daardoor geen zorgen te maken over piek- en dalmomenten in het call- en contactcenter. De bijhorende verschuivingen in de personeelsplanning blijven daardoor ook achterwege.

 

4. Concentratie op de economische hoofdactiviteit

De (gedeeltelijke) outsourcing van uw call- en contactcenter brengt ook voordelen op economisch vlak met zich mee. De opzet, implementatie en opvolging van een call- en contactcenter vergt tijd en middelen. Hierdoor kan u de focus op uw hoofdactiviteit verliezen. Mogelijke opportuniteiten of bedreigingen voor uw organisatie verliest u daardoor misschien uit het oog. Daardoor kan uw organisatie op meerdere vlakken schade lijden.

 

SEBECO heeft 34 jaar ervaring in call- en contactcenters en is expert in zowel inbound- als outbound omnichannel services. Zou u graag het callcenter van uw organisatie (gedeeltelijk) outsourcen om uw eigen werknemers te ontzorgen? Contacteer ons dan gerust voor meer informatie en ontdek wat SEBECO kan betekenen voor uw organisatie.

Klik hier voor meer informatie.

CONTACTEER ONS

  • On 29/11/2021