In slechts vier stappen naar een EVC-beroepskwalificatie voor klantcontactmedewerker

In 2009 werd SEBECO door het Europees Sociaal Fonds (ESF) erkend als EVC test- en assessmentcenter. EVC staat voor het Erkennen van Verworven Competenties of Elders Verworven Competenties. Of je nu deze vaardigheden verworven hebt via jouw job, hobby’s of zelfstudie maakt helemaal niet uit. SEBECO maakt het mogelijk om competenties te herkennen, waar ze ook verworven zijn. Dit door middel van de EVC-beroepskwalificatie.

Het grootste voordeel van deze erkenning? Jouw kansen op de arbeidsmarkt zullen aanzienlijk verbeteren. Daarnaast kan je met deze erkenning ook jouw eigen droom waarmaken of jouw vooropgestelde doel bereiken.


De stappen in het EVC-traject

Door aan de slag te gaan in ons call- en contactcenter kan je de EVC-beroepskwalificatie voor klantcontactmedewerker bekomen via het EVC-traject. Het EVC-traject bestaat uit vier stappen:

  1. Benoemen van jouw competenties: We overlopen samen over welke competenties je al beschikt en in welke context je deze verwierf.
  1. In kaart brengen van jouw competenties: Door informatie en materiaal omtrent jouw huidige competenties te documenteren, kan je ons bewijzen dat je (deels) beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden voor het beroep van klantcontactmedewerker.
  1. Laten beoordelen van jouw competenties: De beoordeling van jouw competenties verloopt via de EVC-standaarden. Hierdoor verzekert SEBECO dat iedereen die deelneemt aan het EVC-traject op een gelijke manier wordt gescoord. De beoordeling verloopt meestal via een test of een interview.
  1. Certificeren van jouw competenties: Op basis van de resultaten krijg je een officiële bevestiging van jouw competenties. Deze kwalificatie geeft je betere toegang tot de arbeidsmarkt.


Benodigde vaardigheden en het kwalificatiebewijs

Maar welke vaardigheden heb je nu juist nodig als klantcontactmedewerker? De volledige EVC-beroepskwalificatie met alle competenties waarover je moet beschikken om het beroep van klantcontactmedewerker uit te oefenen kan je hier terugvinden.

Kortom kan je aantonen over de nodige competenties te beschikken door de beoordelingsfase succesvol af te leggen. Daardoor verkrijg je een certificering en kan je een betere toegang tot de arbeidsmarkt bekomen. Op basis van jouw resultaten krijg je een officiële bevestiging in de vorm van:

  • Een kwalificatiebewijs dat aangeeft dat je over alle competenties voor klantcontactmedewerker beschikt.
  • Een bewijs van competenties dat aangeeft dat je over één of meerdere competenties voor klantcontactmedewerker beschikt.

Bij een succesvol afgewerkt traject ontvangt je dus een kwalificatiebewijs. Een kwalificatiebewijs kan in de vorm van een beroepskwalificatie, bewijs van deelkwalificatie of een bewijs van competenties bezorgd worden. Dit bewijs zal daarna dienen als bevestiging van de benodigde competenties voor klantcontactmedewerker.

 

Ben jij geïnteresseerd in het behalen van een beroepskwalificatie als klantcontactmedewerker?
Je kan rechtstreeks solliciteren voor de functie van klantcontactmedewerker (ook wel helpdeskoperator genoemd) via onze vacaturepagina. Vermeld er dan ook bij dat je graag de beroepskwalificatie zou behalen.

Heb je nog vragen?

Aarzel niet en contacteer ons vandaag nog! Wij helpen jou met veel plezier verder.

CONTACTEER ONS

  • On 02/05/2022